LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICA
 
petek, 10. novembra 2017, od 9. do 13. ure
Sejem Dom plus, dvorana 1 – Urška, II. nadstropje
Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, Dunajska cesta 18  

Razvoj stroškovno in energetsko učinkovite ter uporabniku prijazne prenove stavb zahteva napredne pristope. Celovita energetska prenova skupine stavb – soseske, okrožja, mestne četrti, naselja – kaže še dodatne potenciale, predvsem na področju oskrbe stavb z energijo.

Možnost uporabe sistemov daljinskega ogrevanja, inovativnih tehnologij za izrabo (lokalnih) obnovljivih virov energije (OVE) in optimizacija delovanja sistemov v veliki meri izničita pomanjkljivosti posameznih OVE, predvsem neenakomerno razpoložljivost. Napredno načrtovanje energetske prenove omogoča integracijo različnih sistemov, sinhronizacijo rabe energije med stavbami soseske ter istočasno povezovanje z zunanjimi viri zaradi varnosti oskrbe z energijo.

Na delavnici bodo strokovnjaki spregovorili o strategiji na področju napredne energetske prenove sosesk, o odsevu v slovenski zakonodaji ter o aktivnostih pri razvoju metodologij in modelov v domačem in mednarodnem prostoru. Slovenija je z dvema partnerjema – GI ZRMK in LEAG – vključena v projekt MODER iz programa Obzorje 2020, ki vključuje še 8 drugih partnerjev iz vodilnih evropskih raziskovalnih institucij in gospodarstva. 

Projekt MODER (www.moderproject.eu), razvija celosten pristop k učinkoviti obnovi večje skupine stavb. Težišče dela je razvoj metod za učinkovito načrtovanje prenove, ki temelji na analizi, izmenjavi informacij, spremljanju porabe energentov in sodelovanju deležnikov (občine, investitorjev, lastnikov stavb, energetskih menedžerjev). Metode temeljijo na stroškovno in energetsko učinkoviti ter uporabniku prijazni prenovi stavb in oskrbi z energijo. Prikazan bo konceptualni razvoj modela na dveh konkretnih primerih; v občinah Kranj in Kočevje.

Ob zaključku delavnice bomo razpravljali o interesih ključnih deležnikov skoraj nič-energijske prenove okrožij, pogovor bo tekel tudi o poslovnih modelih, ki bodo lahko pospešili celovito prenovo stavb in oskrbe s trajnostno energijo na ravni okrožij.

PROGRAM
Doc. dr. Marjana Šijanec-Zavrl, GI ZRMK - Predstavitev mednarodnega projekta MODER, H2020
Mag. Erik Potočar, MzI - Prispevek projekta MODER k implementaciji zakonodaje sNES
Doc. dr. Henrik Gjerkeš, GI ZRMK - Napredna energetska prenova na nivoju mesta
Jure Eržen, LEAG - Napredna energetska prenova mestne četrti
Mag. Andreja Urbančič, IJS - Vpliv napredne prenove stavb na emisijo toplogrednih plinov
Diskusija z udeleženci delavnice

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijave sprejemajo preko e-pošte: usposabljanje@gi-zrmk.si do četrtka, 9. novembra 2017. 
Za vstop v dvorano Urška, II. nadstropje, nakup sejemske vstopnice ni potreben, možen je samostojen dostop z Dunajske ceste 18.

VLJUDNO VABLJENI

povezava do vabila
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija