LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.
Visoki uradniki iz vse Evrope so tako v Gloucesterju razpravljali o vse večjem vprašanju energetske revščine in njenih vplivih na zdravje. Izmenjavanje znanja in razumevanja strategij za zmanjšanje energetske revščine in neposredne povezave z zdravjem je še posebej pomembna v času, ko so vse večji pritiski na javna sredstva.

Dogodek je združil zainteresirane deležnike, ki delujejo na področju zmanjševanja energetske revščine in njenih vplivov na zdravje. Dr. Harriet Thompson iz Evropskega observatorija za energetsko revščini (EPOV), Univerza Manchester, je podala uvodno predavanje, kjer je predstavila analizo problematike energetske revščine v EU. V sklopu mednarodnih predstavitev pa je slovenske aktivnosti Eko sklada in ENSVETa predstavila ga.  Katarina Kafadar. 

Na konferenci je bila posebej izpostavljena problematika hladnih in vlažnih bivalnih objektov, ki lahko pospešijo razvoj dihalnih in krvožilnih bolezni pri starejših in otrocih. Posebej problematični za zdravje pa so se izkazali objekti, kjer je navzoča plesen. Cilj vseh aktivnosti na področju zmanjševanja energetske revščine je, da bi posamezniki in družine ne bi bili izpostavljeni težkim odločitvam med »ogrevanjem in hrano«.

Energetska agencija Severn Wye je predstavila pozitivne izkušnje svojih energetskih projektov, Warm & Well, Link2Energy in Target 2050. Kot pozitivno izkušnjo so izpostavili odlično sodelovanje med energetskimi svetovalci in zdravstvenim sistemom, kjer lahko družinski zdravniki ob ponavljajočih dihalnih boleznih kot enega izmed ukrepov predlagajo tudi ogled stanovanja s strani energetskega svetovalca. 

Evropski projekt BUILD2LC, v okviru katerega je potekala konferenca, je del programa Interreg Europe in se sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Splošni cilj projekta je spodbujanje energetskih sanacij stavb, zmanjšanje porabe energije in izboljšanje politik, naklonjenih oblikovanju trga za specializirana podjetja v tem sektorju.
»» Arhiv

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija