LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

četrtek, 22. nov 2018

Anketa za INOVATIVNA ZELENA mala in srednja podjetja

V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije vas naprošamo za izpolnitev ankete s katero želijo pridobiti mnenje čim več slovenskih podjetij. Namen ankete je ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostop do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje v 9 državah. Spletna anketa je prevedena v slovenščino, potreben čas za izpolnitev je 10 minut.več o tem

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.
Visoki uradniki iz vse Evrope so tako v Gloucesterju razpravljali o vse večjem vprašanju energetske revščine in njenih vplivih na zdravje. Izmenjavanje znanja in razumevanja strategij za zmanjšanje energetske revščine in neposredne povezave z zdravjem je še posebej pomembna v času, ko so vse večji pritiski na javna sredstva.

Dogodek je združil zainteresirane deležnike, ki delujejo na področju zmanjševanja energetske revščine in njenih vplivov na zdravje. Dr. Harriet Thompson iz Evropskega observatorija za energetsko revščini (EPOV), Univerza Manchester, je podala uvodno predavanje, kjer je predstavila analizo problematike energetske revščine v EU. V sklopu mednarodnih predstavitev pa je slovenske aktivnosti Eko sklada in ENSVETa predstavila ga.  Katarina Kafadar. 

Na konferenci je bila posebej izpostavljena problematika hladnih in vlažnih bivalnih objektov, ki lahko pospešijo razvoj dihalnih in krvožilnih bolezni pri starejših in otrocih. Posebej problematični za zdravje pa so se izkazali objekti, kjer je navzoča plesen. Cilj vseh aktivnosti na področju zmanjševanja energetske revščine je, da bi posamezniki in družine ne bi bili izpostavljeni težkim odločitvam med »ogrevanjem in hrano«.

Energetska agencija Severn Wye je predstavila pozitivne izkušnje svojih energetskih projektov, Warm & Well, Link2Energy in Target 2050. Kot pozitivno izkušnjo so izpostavili odlično sodelovanje med energetskimi svetovalci in zdravstvenim sistemom, kjer lahko družinski zdravniki ob ponavljajočih dihalnih boleznih kot enega izmed ukrepov predlagajo tudi ogled stanovanja s strani energetskega svetovalca. 

Evropski projekt BUILD2LC, v okviru katerega je potekala konferenca, je del programa Interreg Europe in se sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Splošni cilj projekta je spodbujanje energetskih sanacij stavb, zmanjšanje porabe energije in izboljšanje politik, naklonjenih oblikovanju trga za specializirana podjetja v tem sektorju.
»» Arhiv

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija