LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017

Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) je v torek, 20. junija, v okviru 12. evropskega tedna trajnostne energije z motom Čista energija za vse Evropejce, organizirala informativno stojnico na Maistrovem trgu v Kranju. Med 19. in 25. junijem je tako na območju celotne Evropske unije organiziranih veliko informativnih aktivnosti, kjer energetske agencije, javni organi, zasebne družbe, nevladne organizacije in gospodarska združenja predstavljajo energetske in podnebne cilje EU.

Med 9. in 14. uro so sodelavci LEAG-a skupaj z energetskim svetovalcem ENSVET-a, g. Jožefom Pogačnikom, zainteresiranim občanom nudili informacije o izvajanju energetskih sanacij objektov ter zadnjih novostih na področju URE in OVE. Obiskovalci stojnice so se lahko tudi popeljali z električnim kolesom in tako spoznali prednosti uporabe le-tega.

V preteklem letu je LEAG zaključil z izdelavo energetskih izkaznic za večino javnih objektov na območju Gorenjske. Razširjeni energetski pregledi, ki jih izvaja LEAG, so podlaga za izvajanje energetskih ukrepov in eden izmed potrebnih dokumentov za prijavo na nacionalne razpise energetskih sanacij stavb. Predstavljene so bile tudi aktivnosti Mestne občine Kranj na področju izvajanja ukrepov učinkovitejše oskrbe in rabe energije.

LEAG izvaja tudi tri evropske projekte, in sicer iz programa Horizon 2020 projekt Moder, ter dva projekta iz programa Interreg Europe; to sta BUILD2LC in CitiEnGov. Vsi trije projekti pomembno vplivajo na prenos dobrih praks in k izvajanju nekaterih aktivnosti na področju URE in OVE tako v MO Kranj kot v drugih občinah Gorenjske, s katerimi ima LEAG sklenjene pogodbe o izvajanju energetskega menedžmenta.

LEAG in Gorenjska odpirata vrata tudi novim projektom z nadalnjimi prijavami za pridobivanje evropskih sredstev, kar bo tudi Gorenjskim občinam in podjetjem odpiralo možnosti za sodelovanje s tujimi poslovnimi partnerji na področju energetike.