LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

ponedeljek, 1. okt 2018

Predstavitev Akcijskega načrta za energetsko prenovo stavb - BUILD2LC

V okviru projekta BUILD2LC Intereg Europe sta Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG) in Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE) predstavila Akcijski načrt za energetsko prenovo stavb oziroma predlog, kako bi lahko v Sloveniji izboljšali energetsko prenovo stavb. več o tem

petek, 31. avg 2018

Kranj z novimi postajami za električna kolesa

Sistem KRsKOLESOM ima pet novih postaj, Kranj pa ima po novem tudi največji elektrificiran sistem  za izposojo koles v državi.
več o tem

ponedeljek, 2. jul 2018

3. mesto za primer dobre prakse - System Dominum

Primer dobre prakse na projektu BUILD2LC, System Dominum, ki ga je predlagala Lokalna energetska agencija Gorenjske (LEAG), je na tekmovanju primerov dobrih praks projektov Interreg Europe osvojil tretje mesto. Projekt ima velik potencial v evropskem okolju, saj so zanimanje zanj že pokazali Španci in drugi projektni partnerji.

več o tem

sreda, 14. mar 2018

S projektom BUILD2LC do hitrejše in učinkovitejše energetske prenove stavb

Ljubljana, 13.3. - 14.3. 2018več o tem

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Pogosta vprašanja in odgovoriMoji računi za elektriko in ogrevanje so vse višji. Kaj lahko storim?

S časom se zmanjšuje kvaliteta materialov in posledično se lahko pojavi  slabše tesnenje oken, vrat. Izgube zaradi netesnosti lahko znašajo tudi 30% vseh stroškov. Z namenskimi tesnilnimi trakovi  zatesnite okna in vrata. Zmanjšajte dolžino zračenja. Veliko lahko prispevamo z nastavitvijo temperature ogrevanja. Znano je, da vsaka stopinja  poveča stroške ogrevanja za približno 6 odstotkov. Če znižamo temperaturo iz 24,5 stopinje na 21 stopinj lahko prihranimo tudi do 20 odstotkov stroškov ogrevanja.  Preverite ali imate v hiši star bojler za ogrevanje vode. S časom se na bojlerju nabira vodni kamen in zato porabi veliko drage elektrike.  Pri takih napravah je smiselno premisliti o zamenjavi.


Zanima me kdaj moramo vložiti vlogo za subvencije za solarne celice. Želimo narediti narediti solarni sistem za ogrevanje vode.
Trenutno odprte razpise si lahko ogledate na strani http://www.ekosklad.si/html/razpisi/main.html. Na tej strani lahko preverite aktualne razpise in pogoje za vložitev subvencije.  Priporočamo, da se pred začetkom izvedbe del posvetujete tudi z izvajalcem.

Gradim oz. kupujem hišo. Kako lahko zmanjšam porabo energije, čeprav želim imeti klimatsko napravo?

Osnovne principe človeštvo pozna že stoletja. Z uporabo primernih materialov in načrtovanjem okolice lahko bistveno zmanjšamo potrebno energijo za hlajenje.  Pri pravilnem načrtovanjem bodoče hiše je potrebno upoštevati  pravilno orientacijo hiše, izolacijo, nasade rastlinja, smer in hitrost vetra, akumulacijo toplote v zidovih, pravilno oblikovane nadstreške in zunanja senčila. Tako že v samem začetku z zasnovo hiše poskrbimo, da ne prihaja do pregrevanja. Klimatske naprave tako v večini primerov niso potrebne.Kako poslati vprašanje?

Kliknite na tipko na vrhu strani in sledite postopku.

Vsa vnosna polja so obvezna!Captcha image
Prosimo prepišite kodo:

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija