LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 3. mar 2020

Anketa na temo energetski pregledi v malih in srednje velikih podjetjih

Pozdravljeni,

Pred vami je ANONIMNA anketa  na temo energetski pregledi v malih in srednje velikih podjetjih. Čas trajanja: 5 minut.

več o tem

četrtek, 28. nov 2019

Partnerski sestanek projekta INNOVEAS v Ljubljani

Lokalna energetska agencija Gorenjske je gostila sestanek partnerjev projekta INNOVEAS, ki poteka pod okvirjem programa Horizon 2020.

več o tem

ponedeljek, 18. nov 2019

Drugo partnersko srečanje projekta SECAP

Dne 12. 11. 2019 je v Benetkah potekal 2. sestanek projektnih partnerjev SECAP. Ogledali smo si posledice podnebnih sprememb na terenu, saj se je ravno v času našega obiska morska gladina nadpovprečno dvignila in poplavila ulice Benetk. več o tem

petek, 25. okt 2019

Začel se je projekt TRECE (Erasmus+)

Dne 21.10. in 22.10. 2019 je bil v Valenciji, Španija izveden prvi sestanek partnerjev projekta TRECE (okrajšava za ime projekta »TRaning for Energy Consumers  Empowerment). Projektni partnerji so iz Španije, Romunije, Grčije, Bolgarije in Slovenije. Gre za manjši pilotni projekt programa Erasmus+, Strateška partnerstva, ki bo trajal dve leti.več o tem

petek, 14. jun 2019

Energetsko najbolj prodorne občine leta 2019 so Poljčane, Bled in Ljubljana

V Ljubljani so danes na konferenci En.občina & En.management 019 razglasili energetsko najbolj prodorne občine v Sloveniji. V kategoriji malih občin je zmagala Občina Poljčane, v kategoriji srednje velikih Občina Bled, v kategoriji mestnih občin pa Mestna občina Ljubljana.

več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Pogosta vprašanja in odgovoriMoji računi za elektriko in ogrevanje so vse višji. Kaj lahko storim?

S časom se zmanjšuje kvaliteta materialov in posledično se lahko pojavi  slabše tesnenje oken, vrat. Izgube zaradi netesnosti lahko znašajo tudi 30% vseh stroškov. Z namenskimi tesnilnimi trakovi  zatesnite okna in vrata. Zmanjšajte dolžino zračenja. Veliko lahko prispevamo z nastavitvijo temperature ogrevanja. Znano je, da vsaka stopinja  poveča stroške ogrevanja za približno 6 odstotkov. Če znižamo temperaturo iz 24,5 stopinje na 21 stopinj lahko prihranimo tudi do 20 odstotkov stroškov ogrevanja.  Preverite ali imate v hiši star bojler za ogrevanje vode. S časom se na bojlerju nabira vodni kamen in zato porabi veliko drage elektrike.  Pri takih napravah je smiselno premisliti o zamenjavi.


Zanima me kdaj moramo vložiti vlogo za subvencije za solarne celice. Želimo narediti narediti solarni sistem za ogrevanje vode.
Trenutno odprte razpise si lahko ogledate na strani http://www.ekosklad.si/html/razpisi/main.html. Na tej strani lahko preverite aktualne razpise in pogoje za vložitev subvencije.  Priporočamo, da se pred začetkom izvedbe del posvetujete tudi z izvajalcem.

Gradim oz. kupujem hišo. Kako lahko zmanjšam porabo energije, čeprav želim imeti klimatsko napravo?

Osnovne principe človeštvo pozna že stoletja. Z uporabo primernih materialov in načrtovanjem okolice lahko bistveno zmanjšamo potrebno energijo za hlajenje.  Pri pravilnem načrtovanjem bodoče hiše je potrebno upoštevati  pravilno orientacijo hiše, izolacijo, nasade rastlinja, smer in hitrost vetra, akumulacijo toplote v zidovih, pravilno oblikovane nadstreške in zunanja senčila. Tako že v samem začetku z zasnovo hiše poskrbimo, da ne prihaja do pregrevanja. Klimatske naprave tako v večini primerov niso potrebne.Kako poslati vprašanje?

Kliknite na tipko na vrhu strani in sledite postopku.

Vsa vnosna polja so obvezna!Captcha image
Prosimo prepišite kodo:

anketa

ponedeljek, 5. nov 2018

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija