LEAG
- Lokalna energetska agencija Gorenjske
Slovenski trg 1, 4000 Kranj
Tel: 059 92 49 74
e-mail: info@leag.si

novice

torek, 24. okt 2017

MODER - Napredna energetska prenova sosesk

DELAVNICAveč o tem

torek, 26. sep 2017

ZERO - zmanjšanje energetske revščine občanov


V okviru mreže ENSVET opravljajo svetovalci tudi specifično dejavnost, ki se imenuje zmanjšanje energetske revščine občanov, na kratko ZERO. To storitev opravljajo v sodelovanju s centri za socialno delo.
več o tem

petek, 22. sep 2017

BUILD2LC - Za boljše in učinkovitejše energetske prenove

V četrtek, 21. septembra, je Lokalna energetska agencija Gorenjske organizirala tretji delovni sestanek delovne skupine BUILD2LC.
več o tem

sreda, 21. jun 2017

Zmanjševanje energetske revščine in izboljšanje zdravja - BUILD2LC

V okviru evropskega projekta BUILD2LC so se predstavniki Lokalne energetske Gorenjske, Eko sklada in Ministrstva za infrastrukturo, udeležili evropske konference na temo energetske revščine. Konferenca je potekala 13. junija v mestu Gloucester, Velika Britanija, kjer je dogodek gostila Energetska agencija Severn Wye.več o tem

torek, 20. jun 2017

Evropski teden trajnostne energije 2017 v Mestni občini Kranj

LEAG 20.06.2017
več o tem

prijava na novice


Želiš prejemati aktualna obvestila na svoj e-naslov?
Prijavi se!
rotatorrotatorrotatorrotatorrotator

Pogosta vprašanja in odgovoriMoji računi za elektriko in ogrevanje so vse višji. Kaj lahko storim?

S časom se zmanjšuje kvaliteta materialov in posledično se lahko pojavi  slabše tesnenje oken, vrat. Izgube zaradi netesnosti lahko znašajo tudi 30% vseh stroškov. Z namenskimi tesnilnimi trakovi  zatesnite okna in vrata. Zmanjšajte dolžino zračenja. Veliko lahko prispevamo z nastavitvijo temperature ogrevanja. Znano je, da vsaka stopinja  poveča stroške ogrevanja za približno 6 odstotkov. Če znižamo temperaturo iz 24,5 stopinje na 21 stopinj lahko prihranimo tudi do 20 odstotkov stroškov ogrevanja.  Preverite ali imate v hiši star bojler za ogrevanje vode. S časom se na bojlerju nabira vodni kamen in zato porabi veliko drage elektrike.  Pri takih napravah je smiselno premisliti o zamenjavi.


Zanima me kdaj moramo vložiti vlogo za subvencije za solarne celice. Želimo narediti narediti solarni sistem za ogrevanje vode.
Trenutno odprte razpise si lahko ogledate na strani http://www.ekosklad.si/html/razpisi/main.html. Na tej strani lahko preverite aktualne razpise in pogoje za vložitev subvencije.  Priporočamo, da se pred začetkom izvedbe del posvetujete tudi z izvajalcem.

Gradim oz. kupujem hišo. Kako lahko zmanjšam porabo energije, čeprav želim imeti klimatsko napravo?

Osnovne principe človeštvo pozna že stoletja. Z uporabo primernih materialov in načrtovanjem okolice lahko bistveno zmanjšamo potrebno energijo za hlajenje.  Pri pravilnem načrtovanjem bodoče hiše je potrebno upoštevati  pravilno orientacijo hiše, izolacijo, nasade rastlinja, smer in hitrost vetra, akumulacijo toplote v zidovih, pravilno oblikovane nadstreške in zunanja senčila. Tako že v samem začetku z zasnovo hiše poskrbimo, da ne prihaja do pregrevanja. Klimatske naprave tako v večini primerov niso potrebne.Kako poslati vprašanje?

Kliknite na tipko na vrhu strani in sledite postopku.

Vsa vnosna polja so obvezna!Captcha image
Prosimo prepišite kodo:

anketa

petek, 30. maj 2014

Ali ste kdaj koristili subvencije Eko sklada?
Arhiv anket

EMA

MO Kranj

Napaja nas modra energija